НДФ "13 века България"

НДФ "13 века България"

Начало / Новини / Дарителски инициативи / XXIII-ти Международен детски Великденски фестивал ― Босилеград 2016

XXIII-ти Международен детски Великденски фестивал ― Босилеград 2016

25.04.2016

От 28 април до 3 май 2016 г. Босилеград се превръща в център на детската радост. Международният Великденски фестивал за 23-ти път събира над 800 деца от Сърбия, България, Македония, Румъния, Молдова, Унгария, Черна гора и Гърция, за да отправи своето послание ― по-хубав свят, без граници и предразсъдъци, свят изпълнен с надежда за бъдещите граждани на Европа.


НДФ „13 века България“ традиционно и тази година подкрепя Сдружение „Група на либерални, амбициозни и солидарни“ „ГЛАС“ ― Босилеград, за да стане реалност инициативата му за опознаване и съхраняване на традициите; промотиране правата на детето, възпитаване чрез моралните християнски ценности и развитие на творческите способности на младостта и духовността.
Фондът представя в Културния дом на Босилеград изложбата „Духът на букви и знаци“,  която е резултат от конкурс, обявен от НДФ „13 века България”. Картините са на ученици от Националната гимназия за приложни изкуства „Тревненска школа”, които в творбите си изразяват своето виждане за Глаголицата и Кирилицата.


Съвсем заслужено детският фестивал в Босилеград е част от най-добрите европейски фестивали. Получил е ЕFFE знака (Label) за 2015 и 2016 г. ― по програма на Европейската комисия „Европа за фестивали, фестивали за Европа“ (ЕFFE) ― www.еffe.еu, инициирана от Европейската асоциация на фестивалите.