НДФ "13 века България"

НДФ "13 века България"

Начало / Новини / Дарителски инициативи / Фонд „13 века България“ с дарение, представяне на книги и изложба в рамките на Славейковите дни в Трявна

Фонд „13 века България“ с дарение, представяне на книги и изложба в рамките на Славейковите дни в Трявна

13.06.2016

В дните на традиционните Славейкови празници ― 2 до 6 юни 2016 г., НДФ „13 века България“ направи поредното дарение на Специализирания музей за резбарско и зографско изкуство, Трявна, и Националната гимназия по приложни изкуства „Тревненска школа“. Дарението включва общо сто и петдесет заглавия и е част от програмата на Фонда по повод 35-годишнината от създаването му. Основна част от печатните издания са от издателската поредица на Фонда ― „Съвременно българско изкуство. Имена“. До момента са издадени осемнадесет монографии на именити български художници.

В галерия „Гъбенски“, Трявна, писателят доц. д-р Йордан Ефтимов представи сборника „Любов по всяко време. Разкази на лауреати от националния конкурс „Рашко Сугарев“. 1998/2014“, съвместно издание на НДФ „13 века България“ и Фондация „Литературен вестник“, и книгата „Една и съща река“ на Здравка Евтимова, носител на Националната литературна награда за роман на годината „13 века България“, 2016. Романът е издаден от издателство „Жанет – 45“, Пловдив през 2015 г.

По същото време в галерията гостите се радваха на експонираните скулптурни творби на пловдивския автор Атанас Колев, чиято изложба ще гостува в галерията до края на месец юни 2016 г.