НДФ "13 века България"

НДФ "13 века България"

Начало / Новини / Дарителски инициативи / Да подкрепим изграждането на Паметник – Символ на спасяването на българските евреи

Да подкрепим изграждането на Паметник – Символ на спасяването на българските евреи

13.06.2016

Под патронажа на Министър-председателя на Република България е създаден Инициативен комитет за отбелязване на 70-та годишнина от спасяването на българските евреи през Втората световна война, който инициира изграждането на паметник – символ. Проектът за паметника е одобрен от Специализирания експертен съвет по изобразителни изкуства към Министерство на културата.

Идеята е паметникът да символизира българския дух, толерантност и хуманност ― ценности, с които се гордеем като нация и държава. Той е знак за признанието и благодарността към личностите и институциите, допринесли за спасяването на хиляди човешки живота.

Паметникът ще бъде поставен в градинката между бул. „Васил Левски“, Народното събрание и входа на галерия „Академия“ на Националната художествена академия.

 

Националният дарителски фонд „13 века България“ създаде целева дарителска партида „За изграждане на паметник – Символ на спасяване на българските евреи“ в гр. София. НДФ „13 века България“ призовава всички, които желаят да се включат в дарителската акция за набиране на необходимите за паметника финансови средства.

НДФ „13 века България“

IBAN BG19BPBI79401001131701

BIC BPBIBGSF

Юробанк България AД

 

 Инициативен комитет