НДФ "13 века България"

НДФ "13 века България"

Начало / Новини / Дарителски инициативи / Дарение от 730 книги за читалища в Община Габрово

Дарение от 730 книги за читалища в Община Габрово

15.03.2017

На 13.03.2017 г. група специалисти от Национален дарителски фонд „13 века България“ посети Габрово, за да предостави на общината дарение от 680 броя книги и 24 броя литографии за целите на обучението и обогатяването на библиотечните фондове на читалищата, намиращи се на нейната територия.

Дарението включва значими и актуални заглавия на НДФ „13 века България“, сред които: сборника „Любов по всяко време. Разкази на лауреати от Националния конкурс за автори до 35 години „Рашко Сугарев“. 1998/2014“; монографии на български и на английски език за живота и творчеството на водещи творци от областта на визуалните изкуства по издателския проект „Съвременно българско изкуство. Имена“; юбилейното  издание на български, английски и италиански език „Никола Гюзелев. Рицарят на операта“; изследователския труд „Първобългарите. История, бит и култура“ от проф. д-р Веселин Бешевлиев, издаден от Фондация „Българско историческо наследство“ ― Пловдив, и други ценни книги, носещи марката на Университетско издание „Св. Климент Охридски“, както и литографии от Международния младежки арт фестивал „Река на толерантността“ ― Самоков, провеждан от Фонда.

Групата от Националния дарителски фонд посети и Националната гимназия за приложни изкуства „Тревненска школа“ в Трявна, където връчи на директора г-н Орфей Миндов дарение от 50 броя книги за обогатяване библиотеката на учебното заведение.

В Галерия „Гъбенски“ се откри изложба от наградени произведения на деца участници в Световния конкурс за детска рисунка, 2016, организиран от Фондация „Малък зограф“.