НДФ "13 века България"

НДФ "13 века България"

Начало / Новини / Дарителски инициативи / НДФ „13 века България“ с дарение от книги за Държавна агенция на българите в чужбина

НДФ „13 века България“ с дарение от книги за Държавна агенция на българите в чужбина

30.03.2017

На 27.03.2017 г. представители от Национален дарителски фонд „13 века България“ предостави на Държавна агенция на българите в чужбина дарение от 200 броя книги, предназначено за популяризиране на българската история, език, култура и природни забележителности.

Дарението включва излезлите от печат до момента 22 монографии на български и на английски език за живота и творчеството на водещи творци от областта на визуалните изкуства по издателския проект на Фонда „Съвременно българско изкуство. Имена“; юбилейното  издание на български, английски и италиански език „Никола Гюзелев. Рицарят на операта“; изследователския труд „Първобългарите. История, бит и култура“ от проф. д-р Веселин Бешевлиев, издаден от Фондация „Българско историческо наследство“ ― Пловдив; албума „Долината на розите и тракийските владетели“, със съставители: д-р Косьо Зарев и Валентин Денчев, на издателство „Вион“; „Чуждестранна българистика през XX век“ ― сборника студии на Академично издателство „Проф. Марин Дринов“; „Пирин. Илюстрована енциклопедия: Туристически маршрути“ от Ангел Гушев и Калина Гушева на Университетско издателство „Св. Климент Охридски“ и др. актуални заглавия.

Екипът на Държавна агенция на българите в чужбина прие с благодарност дарението и увери, че ще направи необходимото съвременната българска книжовна култура да достигне до възможно най-голям брой читатели.