НДФ "13 века България"

НДФ "13 века България"

Начало / Новини / Дарителски инициативи / Общинска библиотека „Паисий Хилендарски“ в Самоков получи дарение от НДФ „13 века България“

Общинска библиотека „Паисий Хилендарски“ в Самоков получи дарение от НДФ „13 века България“

01.03.2018

Дарение от 140 броя книги и компютърна техника направи НДФ „13 века България“ на Общинска библиотека „Паисий Хилендарски“ в Самоков.

Повече от 150 години Общинската библиотека е активен посланик на книгата, знанието и творчеството сред младите хора в града.
Сред заглавията, които ще обогатят библиотечния фонд на институцията са значими и актуални заглавия на Фонда, сред които: сборникът „Любов по всяко време. Разкази на лауреати от Националния конкурс за автори до 35 години „Рашко Сугарев“. 1998/2014“; монографии на български и на английски език за живота и творчеството на водещи творци от областта на визуалните изкуства по издателския проект „Съвременно българско изкуство. Имена“; изследователският труд „Първобългарите. История, бит и култура“ от проф. д-р Веселин Бешевлиев, издаден от Фондация „Българско историческо наследство“ ― Пловдив, и други ценни книги, носещи марката на Университетско издание „Св. Климент Охридски“, както и „Юбилейна книга. 35 години Национален дарителски фонд „13 века България“. Кръгла маса „История и перспективи“. 17 ноември 2016 г.“.

Дарението бе връчено от изпълнителния директор на Фонда Митко Тодоров на г-н Владимир Георгиев, кмет на Самоков, на състоялата се на 27 февруари 2018 г. среща в Община Самоков. Срещата е по повод новия проект на НДФ „13 нека България“ и Професионална гимназия по туризъм – Самоков, „Признатите непознати самоковци“, който стартира този месец в „Сарафската къща“ в Самоков. Представителите на двете институции обсъдиха бъдещи насоки за партньорство по проекта.