НДФ "13 века България"

НДФ "13 века България"

Начало / Новини / Фондът откри изложба-живопис на Димитър Батоев в Трявна по време на Славейковите празници

Фондът откри изложба-живопис на Димитър Батоев в Трявна по време на Славейковите празници

04.06.2009

На 31 май в 10.30 в галерия „Гъбенски” екип на Фонд „13 века България” откри изложба-живопис на покойния Димитър Батоев като част от честванията на Славейковите празници - 2009.

В присъствието на инж. Драгомир Николов, кмет на гр. Трявна, г-н Георги Чалъков, председател на Общинския съвет, както и на много граждани и гости на града г-жа Росица Кожухарова – представител на фонда в Трявна откри изложбата.

От името на изпълнителния директор на фонда, гостите на изложбата бяха поздравени от инж. Р. Стефчева. Присъстващите се запознаха с живота и творческия път на художника, с успехите му по света и дарените от него на фонда  35 броя живописни платна.

Кметът на Община Трявна също приветства многобройните гости, изказа благодарности на НДФ ”13 века България” за дългогодишното сътрудничество и оцени по достойнство присъствието на картините на Димитър Батоев в културната програма на честването на Славейковите празници. Отправено беше послание за осъществяване на бъдещи съвместни прояви с фонда, както и постоянното включване на галерия „Гъбенски” в културните събития на града.

Откриването на изложбата беше прекрасно съчетано с виртуозния концерт на Квартет София. На фона на слънчевия ден, красивата галерия „Гъбенски” и изисканата изложба на художника Димитър Батоев, този концерт беше истински празник за присъстващите.