НДФ "13 века България"

НДФ "13 века България"

Начало / Новини / Синдикатът на българските учители има духовен кът

Синдикатът на българските учители има духовен кът

11.08.2009

„Всеки ден, през който Вие не сте попълнили своето образование, макар и с малко, но ново за вас късче знание, считайте безплодно и невъзвратимо изгубен за вас.”

К. Станиславски


Едва ли някой се съмнява в силата на знанието и образованието в днешния XXI-ви век. Няма просперитет без наука. Знанието и науката са следвали божественото и безсмъртното през вековете. Ето защо към учителя се обръщаме с любов и уважение. За да защитят своята професия и своя труд хората на образованието у нас се обединяват, създавайки Синдиката на българските учители – най-голямата и най-авторитетна учителска организация. Синдикатът на българските учители членува в Конфедерацията на независимите синдикати в България и в най-голямата световна учителска организация – Интернационала на образованието.

Отдавайки нужното към дейността на синдиката Националният дарителски фонд „13 века България” подреди духовен кът в голямата зала на централата в София. Фотопаната с образите на Светите братя Кирил и Методий, българските царе Свети Борис-Михаил Покръстител и цар Симеон Велики, глаголицата и кирилицата оформиха мястото за почит към просветителите. Госпожа Янка Такева, председател на СБУ, чаровна и развълнувана, изрази благодарност за жеста към фонда и лично към изпълнителния директор д-р Тошо Пейков.