НДФ "13 века България"

НДФ "13 века България"

Начало / Новини / Регионалната библиотека „Сава Доброплодни” в Сливен прие дар от НДФ „13 века България”

Регионалната библиотека „Сава Доброплодни” в Сливен прие дар от НДФ „13 века България”

06.11.2009

Националният дарителски фонд „13 века България” дари на Регионалната библиотека „Сава Доброплодни” – Сливен книги. Дарението е по повод откриването на допълнителната сграда към библиотеката. В нея ще се настанят детският отдел, чуждоезиковият център и компютърната зала на библиотеката. В новоизграденото крило са обособени специални книгохранилища. Читателите ще могат да ползват безжичен интернет. С тази придобивка Регионалната библиотека ще затвърди водещото си място между останалите библиотеки в страната като храм на науката, културата и духовността. Това, което я отличава е всеотдайна работа с децата.

Библиотечните работници организират ежегодно Национален фестивал на детската книга, превърнал се във форум, на който се обсъждат проблемите, свързани с издаването, разпространението и създаването на навик за четене у децата.

Националният дарителски фонд „13 века България” прави периодични дарения на библиотеките, поддържа традиционно добри отношения със структурите в областта на културата на местно ниво. Наборът от книги включва научни, документални и детски издания.