НДФ "13 века България"

НДФ "13 века България"

Начало / Новини / Откриване на „Толкова близо, толкова далече” II част в Национален дворец на културата

Откриване на „Толкова близо, толкова далече” II част в Национален дворец на културата

13.12.2013

На 9 декември 2013 г. беше открита изложбата на  съвременни  български художници в чужбина „Толкова близо, толкова далече” II част в Национален дворец на културата, ет. 3, фоайе, която може да бъде посетена и разгледана до 2 януари 2014 г.
Проф. Греди Асса представи проекта, участниците в това издание, кураторите на изложбата Мила Старейшинска и Ния Табакова и координатора Снежана Йовева. На официалното откриване специално присъства заместник-министър на културата г-жа Велислава Кръстева, а приветствие към творците и гостите отправи д-р Тодор Чобанов, заместник-кмет по култура и образование към Столична община. Събитието бе уважено от представители на Президентството, Министерски съвет, Народното събрание и др. институции. Фоайето се изпълни с гости и ценители на съвременното българско изкуство. Специални благодарности бяха отправени към партньорите от Държавна агенция за българите в чужбина, НДК, Столична община и Асоциация за развитие на София.
На 10 декември в НДК в пространството на изложбата бе проведена дискусия на тема:“София: Толова близо, толкова далече“, в която се включиха проф. Асса, доц. Лозанов, Алек Попов, д-р Чобанов, г-жа Ломева и г-жа Йовева, като в процеса на дебата се включиха с идеи и препоръки за това как да направим София по-интересно и европейски привлекателно място с  богата култура и пристигналите за откриването на изложбата творци – Антоиня Дуенде, Милена Нойберт, Сандра Стойчева, Рада Якова, Христо Гелов и Никола Велчов.