НДФ "13 века България"

НДФ "13 века България"

Начало / Новини / Фонд “13 века България” подкрепя Враца

Фонд “13 века България” подкрепя Враца

03.08.2006

Пред областния управител д-р Антонио Георгиев и кметове от област Враца изпълнителният директор  на Фонд “13 века България” Тошо Пейков представи проекти, финансирани от Фонда и от европейски структури

Мултимедийната презентация, подготвена от екип начело с г-жа Роза Кондова, запозна кметовете на община Враца – инж. Войслав Бубев, на община Мездра г-н Иван Аспарухов, както и представители на други общини с възможностите на Форума за подпомагане на българската култура, очерта начините за финансиране чрез структурите на местното самоуправление на проекти за благоустрояване на културно-исторически и природни феномени в региона. С консултантския потенциал на Фонда и Форум “Култура” забележителни обекти могат да се превърнат в атрактивни туристически направления.

Сътрудничеството между Фонд “13 века България” с общините и кметствата е значима част от четвъртвековната история на Фонда и Врачанска област. С финансирането на училища, читалища, болници, библиотеки, художествени експозиции, исторически и военни паметници, Фондът е създал възможности за инициативата на местни неправителствени и административни структури. 

Новото, с което творческият екип на НДФ “13 века България” приятно изненада представителите на НПО и присъстващите журналисти е представянето на международни проекти, финансирани с европейски пари, насочени към активното население от региона – младежи, предприемачи, групи по интереси и нестопански организации.