НДФ "13 века България"

НДФ "13 века България"

Начало / Новини / Изложбата „Река на толерантността” – 2014 в навечерието на празника на гр. Кърджали

Изложбата „Река на толерантността” – 2014 в навечерието на празника на гр. Кърджали

21.10.2014

Националният дарителски фонд „13 века България” гостува по покана на кмета на община Кърджали по повод празника на града – 21 октомври, за да представи изложбата „Река на толерантността“. Експонирана и открита  на 20 октомври във фоайето на Театрално-музикалния център „Димитър Димов” – Кърджали, изложбата предизвика интерес.
Представените творби са създадени в рамките на III-тия Международен младежки арт фестивал „Река на толерантността”, която тази година е под патронажа на ЮНЕСКО.
Откриването на изложбата уважиха енорийският свещеник отец Петър Гарена и Бейхан Мехмед ― районен мюфтия, бившите кметове на Кърджали г-н Милан Миланов, г-н Расим Муса, г-н Румен Димитров, председателят на Общинския съвет Раиф Мустафа, гости от побратимените на Кърджали общини от Гърция и Турция.


„Гостуването на изложбата „Река на толерантността” в Кърджали е още едно потвърждение, че взаимното познаване на традициите на отделните етнически общности и религии е истинско богатство, което кърджалийци ценят и развиват. Гордеем се, че градът ни е символ на толерантността.“ ― подчерта в словото си кметът инж. Хасан Азис.


Националният дарителски фонд  „13 века България” благодари на кмета на Кърджали и цялата общинска администрация за гостоприемството и поканата.
Изложбата може да бъде разглеждана до края на месец октомври 2014 година.