НДФ "13 века България"

НДФ "13 века България"

Начало / Новини / Покана за представяне на писателката Таня Иванова в галерия „Гъбенски”, гр. Трявна.

Покана за представяне на писателката Таня Иванова в галерия „Гъбенски”, гр. Трявна.

12.11.2014

Национален дарителски фонд „13 века България” има удоволствието да  Ви покани на представянето на писателката Таня Иванова на 14 ноември (петък) от 17.30 часа в галерия „Гъбенски”, гр. Трявна.
     Таня Иванова е родена в София през 1972 г. Живее в Барселона (Испания) от 1995г, където работи като преводач от български, руски и английски на испански и каталунски език. През всичките тези години остава неразривно свързана с България, като организира пътувания с културно-опознавателна цел. Председател е на асоциация „Къща Тракия, България в Каталуния” — организация от културен характер, чиито интереси са свързани не само с интеркултурния обмен между държавите и разпространението на българските обичаи и традиции, но и на древната тракийска култура, чиито наследници сме. В момента завършва висшето си образование в Нов български университет, специалност „Древна балканистика — Тракология” и втора специалност „Приложна лингвистика и превод с испански език”. Собственик е на къща за селски туризъм в Родопите. Любознателна и неуморна пътешественичка, любителка е на фотографията и на литературата. Написва първото си стихотворение, когато е едва на осем години. Кореспондент е на български и на испански вестници и списания. Член е на Съюза на българските журналисти, на Съюза на свободните писатели, на Съюза на литераторите в България и на Българска Академия на Науките и Изкуствата.
     През 2011г. излиза от печат романът ѝ „Срещи с Лудия”, написан на испански и преведен от самата нея на български език. През 2012г. издава сборника с етюди „Споделена самота”, също в превод от испански език. „Трансформация” е първата ѝ стихосбирка, която включва произведения написани между 1997-2009г. Издадена е пред 2013г. от собственото ѝ издателство „Лунна светлина 13”. През същата година излиза от печат и втория ѝ роман: „Изневерявай”, по който се снима филм. Тази година издава стихосбирките с любовна лирика „Нежност и страст ”и „Разстояние”, а също и романа „Истинска любов на шега ”, който е в съавторство с варненския писател Славян Йоргакиев.


София 1421, кв. Лозенец, пл."Проф. Васил Геров" 1, тел. +3592 9634976, 9634327, 9630427, факс: +3592 9632848, е-mail: info@fond13veka.org, www.fond13veka@org