НДФ "13 века България"

НДФ "13 века България"

Начало / Новини / НДФ „13 века България“ представя благотворителна изложба в подкрепа на децата с диабет

НДФ „13 века България“ представя благотворителна изложба в подкрепа на децата с диабет

03.12.2014

Национален дарителски фонд „13 века България“ има удоволствието да Ви покани на благотворителната изложба „Приказка“ на Йорданка Янакиева – Дани.

Откриване: 10 декември 2014 г. от 18:30 ч. в изложбената зала „Проф. Васил Геров“.

Дани започва да рисува от неотавна и сътворява картини, които са вдъхновени от каузата. Средствата от продажбата на произведенията ще бъдат дарени на сдружение „За инсулиновите помпи“ в помощ на нуждаещите се от инсулинови помпи деца с диабет.

Уникалността на изложбата се състои в това, че авторката не е професионален художник. Нейният артистичен талант се отключва през април тази година, когато тя решава да се включи в благотворителна кампания за финансово подпомагане на болно дете. За три дни продава нарисуваните картини, като водещ мотив е „вътрешно, топло и светло чувство на любов, доброта и вяра“. Тя решава, че картините са нейната подадена ръка. Самата Дани смята, че животът е "Приказка", която творим и не можем просто да обърнем предишната страница и изтрием с гума това, което сме написали вчера. „Нашите деца заслужават всяка приказка за тях да бъде щастлива!“ – споделя авторката на уникалните картини.

В подкрепа на мисията на Дани – в помощ на децата, нуждаещи се от инсулинови помпи - се включва Национален дарителски фонд „13 века България“,  като предоставя възможността да се случи „Приказка“ в изложбена зала „Проф. Васил Геров“.

Адрес: София, кв. Лозенец, пл. „Проф. Васил Геров“, 1
(кръстовището на ул. Розова долина и ул. Цанко Церковски)