НДФ "13 века България"

НДФ "13 века България"

Начало / Новини / Шедьоврите на Владимир Димитров-Майстора в уникална мултимедийна изложба „Светлина и дух“ гостува в тазгодишното издание на „Нощ/Пловдив”

Шедьоврите на Владимир Димитров-Майстора в уникална мултимедийна изложба „Светлина и дух“ гостува в тазгодишното издание на „Нощ/Пловдив”

09.09.2015

 

Националният дарителски фонд „13 века България“ представя първата по рада си Мултимедийна изложба „Светлина и дух“, посветена на творчеството на Владимир Димитров – Майстора, която един от акцентите на тазгодишното издание на културния фестивал Нощ/Пловдив – 2015, организиран от Фондация "Отворени изкуства".

Културният фестивал „Нощ/Пловдив“ ще посрещне своята публика на 11 и 12 септември 2015 г. с над 100 събития на повече от 70 локации в Пловдив. От 2015-та, наред със своите традиционни програми Музеи и галерии, Култура и Клуб, Град и публични пространства и Малката Нощ, фестивалът стартира и специална Кураторска програма, в която по покана на организаторите, български и чуждестранни куратори представят проекти за съвременно изкуство в специфичния контекст на Нощта.

В 11 то издание на Нощ/Пловдив, на 11 септември 2015 г. от 19:00 до 01:00 часа, Фонд „13 века България“ ще представи за първи път Мултимедийната изложба за Майстора пред пловдивската публика. Иновативният за България проект е изложба от нов тип, преобръщаща представите ни за експониране на художествени творби в зала. Емблематични и по-малко познати творби на известния български художник – рисунки, платна, скици, графики, автопортрети, се представят с помощта на високотехнологичен софтуер и "оживяват" в огромни полиекрани пред зрителя във визуална феерия със собствена хореография, симфония от цвят, звук и светлина.

Видеоартът прави възможно хипердетайлното вглеждане в картините, изследва акценти от техниката и уникалното използване на цвета от художника, наричан още "иконографът на българското лице".

 

Прожекцията може да се посети на 11 септември 2015 г. от 19:00 до 01:00 часа в Дружеството на пловдивските художници (ДПХ),
гр. Пловдив - 4000, ул. „Гладстон“ №32.