НДФ "13 века България"

НДФ "13 века България"

Начало / Новини / „Спомени от Сливен“ – Мултимедиен проект

„Спомени от Сливен“ – Мултимедиен проект

16.09.2015

Национален дарителски фонд „13 века Българи“ и Етнографски комплекс „Хаджи-Данчови къщи“ имат удоволствието да Ви поканят на прожекция на мултимедийния проект „Спомени от Сливен“. На 18 септември (петък) 2015 г.,  която  за първи път ще бъде презентирана пред сливенската публика.

Презентацията е нов опит за приближаване до света на миналото – светът на миналото е неделима част от настоящето ни, изпълнено с щастие, тъга и идентичност. Отминалото време не се състои само от спомени, идващи и отминаващи. В миналото се крият много истини и тайни, които ни отварят врати в настоящето и бъдещето.

Идеята на проекта е да интегрира цифровизирайки културните ценности, да запази и представи богатото културно наследство на гр. Сливен, чрез съвременните технологии. Този продукт бележи крачка напред за града с изображенията на плоскостните материали – снимки, архивни документи и видео материали. Проектът „Спомени от Сливен“ ще бъде разпространен и в онлайн пространството за достъп до широката публика.

Тази идея се реализира благодарение на Фондация „Обществен дарителски фонд Сливен“, Дарителски кръг „За по-добро бъдеще на Сливен“, Фондация „Работилница за гражданска инициатива“ по програма „Развитие на обществените фондации в България“ и с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България“.

Презентацията може да се посети на 18 септември 2015 г. от 18:00 часа в Етнографски комплекс "Хаджи-Данчови къщи"
гр. Сливен 8800, ул. „Искър“ № 4