НДФ "13 века България"

НДФ "13 века България"

Начало / Новини / Кръгла маса, част от проявите на НДФ „13 века България“ за 35-годишнината, ще се проведе на 17 ноември

Кръгла маса, част от проявите на НДФ „13 века България“ за 35-годишнината, ще се проведе на 17 ноември

09.11.2016

На 17 ноември (четвъртък) 2016 г., от 10:00 до 14:00 ч., в Зала „София“ на Гранд Хотел София (ул. „Гурко“, 1) ще се проведе Кръгла маса на тема „13 века ― История и перспективи“. Тя е част от включените в програмата на Фонда инициативи за честване на 35-годишнината от неговото създаване.


През своето 35-годишно съществуване НДФ „13 века България“ съхрани облика си на общонародна дарителска институция. Утвърди името си на авторитетна организация, която развива високите си цели и задачи, осъществявайки на дело мисията си чрез многобройните дарителски инициативи, иновативни проекти и задачи и чрез изграждането и стопанисването на знакови обекти на културата, науката и образованието. От 2015 г. Фондът е официален член на Организацията за образование, наука и култура на ООН (ЮНЕСКО) и става държавна организация, която през следващите шест години ще осъществява своите проекти под патронажа на ЮНЕСКО.

На събитието са поканени бивши членове на Управителния съвет на Фонда, създатели, дарители, членове на Управителния съвет, на Издателския съвет, изпълнителни директори през годините, както и лица и организации, работили съвместно по различни проекти, в партньорство и с принос към дейността на институцията, представители на журита във връзка с различни награди, журналисти.
Кръглата маса е възможност да се събеседва по теми, отнасящи се до създаването и развитието на НДФ „13 века България“, както и до перспективите за бъдещето. Водещ е доц. Георги Лозанов ― член на Управителния съвет в периода 2011―2014 г. В изказванията си участниците ще могат да споделят вижданията си по конкретни теми, базирайки се на направленията, по които Фондът работи – дарителство, проекти, издателска дейност, конкурси, награди, стопанисване на имоти, собственост на Фонда. Екипът на Фонда предвижда да издаде и Сборник-материали, с включени в него изказванията и впечатления на участниците в Кръглата маса.

Припомняме, че последователно през годините председатели на неговия Управителен съвет са били: проф. Марин Димитров, проф. Ивайло Знеполски, проф. Георги Костов, проф. Иван Маразов, арх. Емма Москова, проф. Стефан Данаилов, а сега чл.-кор. Вежди Рашидов. Принос за популяризирането на даренията и дарителите, както и за успешното развитие на Фонда имат и изпълнителните директори: Недялко Петков, Ангел Димитров, Александър Миланов, Светлана Шаренкова, Кин Стоянов, Тошо Пейков, проф. Греди Асса и настоящият Митко Тодоров.