НДФ "13 века България"

НДФ "13 века България"

Начало / Новини / Празничен концерт за 35-годишнината на НДФ „13 века България“ ще се проведе на 7 декември

Празничен концерт за 35-годишнината на НДФ „13 века България“ ще се проведе на 7 декември

02.12.2016

На 7 декември 2016 г. (сряда), от 19:00 ч., в Националното музикално училище „Любомир Пипков“, София (ул. „Оборище“ 17) ще се състои Празничен концерт в чест на 35-годишнината от създаването на Национален дарителски фонд „13 века България“.


Концертът се организира с любезното съдействие на Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“ и на Националното музикално училище „Любомир Пипков“. Гост на празника ще бъде световно известният изпълнител Теодосий Спасов.


На концерта са поканени създатели, дарители, членове на Управителния съвет, на Издателския съвет, изпълнителни директори през годините, както и лица и организации, работили съвместно по различни проекти, в партньорство и с принос към дейността на институцията, представители на журита във връзка с различни награди, журналисти.


В програмата са включени изпълнения на цигулари от Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“, на които Фондът, спазвайки дарителската воля, е предоставил собствени музикални инструменти. Младите таланти ще изпълнят класически пиеси от Тодор Попов, Бах, Бела Барток, Шостакович. Със свой репертоар ще се представи Младежката хорова капела към НМУ „Любомир Пипков“, с диригент Георги Петков. Ще се усети вълшебството на музиката на Йоханес Брамс, Пабло Сарасате, Карлос Гардел и др. в индивидуални изпълнения на даровитите възпитаници на първото музикално училище у нас.


По време на празненството посетителите ще се радват на изложба от детски рисунки на лауреати от IV-я Световен конкурс за детска рисунка, София, 2016, организирана в партньорство с Фондация „Малък зограф“.


Във връзка с 35-годишнината, изпълнителният директор Митко Тодоров ще връчи Почетен знак „13 века България“ на дейци и организации с принос към създаването, развитието и просперитета на Фонда.