НДФ "13 века България"

НДФ "13 века България"

Начало / Новини / Вестник и радиопрограма „Български хоризонти“, Канада, с наградата „За принос в разпространението на българската култура от българоезична медия в чужбина „13 века България“

Вестник и радиопрограма „Български хоризонти“, Канада, с наградата „За принос в разпространението на българската култура от българоезична медия в чужбина „13 века България“

09.10.2017

Тринадесетата световна среща на българските медии, която се проведе от 4 до 8  октомври 2017 г. в столицата на Република Молдова ― Кишинев, събра редактори и представители на печатни издания и електронни медии, радиа и телевизии от България и света. Темата на тазгодишната среща е „Политики на близостта“ и във фокуса на дискусиите се разискваха въпросите за образованието, връзката наука-бизнес, движението кадри и технологии, развитието на туризма, както и ролята на медиите за формиране на по-близко и сплотено общество.

Форумът се организира от Българска телеграфна агенция и Асоциацията на българските медии по света. Наградата е учредена през 2013 г. и е достойно признание за усилията на работещите журналисти зад граница за съхраняване и популяризиране на родната култура и дух.

Носителят на наградата за 2017 г. е вестник и радиопрограма „Български хоризонти“ от Канада. Наградата в размер на 2 000 лв. и грамота бяха връчени на издателя и главен редактор на медията Максим Божилов от изпълнителния директор на НДФ „13 века България“ г-н Митко Тодоров.