НДФ "13 века България"

НДФ "13 века България"

Начало / Новини / Изложба „Зимни настроения“ в Галерия „Гъбенски“, Трявна

Изложба „Зимни настроения“ в Галерия „Гъбенски“, Трявна

15.01.2018

Националният дарителски фонд "13 века България" и Галерия „Гъбенски“ в Трявна имат удоволствието да Ви поканят на 18 януари 2018 г. от 17:00 ч. на откриването на изложбата „Зимни настроения“ на Валентин Русинов.

В настоящата експозиция младият габровски художник ще представи художествените си търсения в областта на живописта и скулптурата.
Роден в семейство на художници Валентин Русинов живее и работи в София. От 2000-та година активно се занимава с изкуство в областта на малките пластични форми. Вълнуват го рисунка с гваш, скулптура в бронз, хартия и фигурална керамика. Има самостоятелни изложби в Галериите: „Викинг“, „Натали“, „Софин“, „Интерпред“, „Бялата къща“ в Пловдив, както и в галерии в Севлиево и Трявна. Представял е изложби в Галерия Зограф, Център Олд Хоспитал и Шарперие в Белгия. Член е на Асоциацията на художниците в Западна Фландрия и на Асоциацията на Аловаро Азаин в Аржентина. Негови творби са притежание на частни колекционери от САЩ, Белгия, Германия, Тайланд, Япония и Аржентина. През 2011 г. в Остенде, Белгия, печели Награда за скулптура от хартия.

Изложбата може да бъде разгледана до 15 февруари 2018 г.