НДФ "13 века България"

НДФ "13 века България"

Начало / Новини / Приключи първата среща по проекта „Признатите непознати самоковци“ в „Сарафската къща“ в Самоков

Приключи първата среща по проекта „Признатите непознати самоковци“ в „Сарафската къща“ в Самоков

01.03.2018

На 28 февруари 2018 г. приключи работата на първата среща по проект „Признатите непознати самоковци“, която се проведе в „Сарафската къща“ в Самоков ― национален паметник на културата, стопанисван от НДФ „13 века България“.

Фонд „13 века България“ и Професионална гимназия по туризъм – Самоков, са инициатори на проекта и организатори на състоялото се събитие. В присъствието на интелектуалци, общественици, журналисти, преподаватели и ученици от училищата в региона, регионалният представител на Фонда Марияна Лобутова откри срещата.

Изпълнителният директор Митко Тодоров приветства всички присъстващи. В словото си той се обърна специално към учениците и обяви предвидения по проекта конкурс за написване на документален разказ, посветен на живота и творческите достижения на „признатите непознати самоковци“.

Литературоведи и преподаватели от училищата в региона представиха първата група интелектуалци и творци от Самоков, получили национално и международно признание, но малко известни на обществеността.

Подробна информация за обявения конкурс ще бъде поместена на интернет страницата на Фонда.