НДФ "13 века България"

НДФ "13 века България"

Начало / Новини / Обявен е конкурс „Признатите непознати самоковци“ в „Сарафската къща“ в Самоков

Обявен е конкурс „Признатите непознати самоковци“ в „Сарафската къща“ в Самоков

06.03.2018

НДФ „13 века България“ обявява конкурс по проект „Признатите непознати самоковци“ с краен срок 20 април 2018 г.

Конкурсът е във връзка със състоялата се на 28 февруари 2018 г. в „Сарафската къща“ в Самоков среща, на която присъстваха интелектуалци, общественици, журналисти, преподаватели и ученици от училищата на територията на Община Самоков. С нея стартира първия етап от реализирането на проекта, чиито организатори са НДФ „13 века България“ и Професионална гимназия по туризъм – Самоков.

Конкурсът е за:
Написване на документален разказ за живота и творческите достижения на представените на срещата малко известни интелектуалци и творци от региона ― Живка Клинкова, проф. Васил Стоин и Христодул Костович Сичан-Николов, получили национално и международно признание за своята дейност.
В конкурса могат да участват:
Ученици от училищата, намиращи се на територията на Община Самоков.
Изисквания:
Свободен текст под формата на документален разказ за живота и творческите достижения на представените, на проведената на 28 февруари 2018 г. среща, интелектуалци и творци. Участващите в конкурса могат да изпращат своите разработки (4 екземпляра от всеки текст) при регионалния отговорник по дарителството на Фонда в „Сарафската къща“ Марияна Лобутова. Представените текстове не се връщат.
Срок за кандидатстване:
20 април 2018 г.

НДФ „13 века България“ ще връчи следните награди:
Първо място ― почетна грамота и парична премия в размер от 250 лв.;
Второ място ― почетна грамота и парична премия в размер от 200 лв.;
Трето място ― почетна грамота и парична премия в размер от 150 лв.
На лауреатите в тазгодишния конкурс ще бъде връчена и литография от проекта на Фонда „Река на толерантността“, състоял се в Самоков.

Резултатите от конкурса ще бъдат обявени от тричленно жури на тържествена церемония в навечерието на 24 май ― Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, а наградите ще бъдат връчени от Изпълнителния директор на Фонда, в присъствието на представители на местните културни институции, медии, преподаватели, ученици.

За контакти:
Марияна Лобутова: „Сарафска къща“
GSM: 0879 539 128; m_lobutova@abv.bg