НДФ "13 века България"

НДФ "13 века България"

Начало / Новини / Предстои да бъдат връчени наградите от конкурса „Признатите непознати самоковци“ в „Сарафската къща“ в Самоков

Предстои да бъдат връчени наградите от конкурса „Признатите непознати самоковци“ в „Сарафската къща“ в Самоков

08.05.2018

Национален дарителски фонд „13 века България“ има удоволствието да Ви покани на връчването на наградите от конкурса по проект „Признатите непознати самоковци“, 2018.

На 20 април 2018 г. завърши вторият етап от ученическия конкурс, насочен към образователните институции на територията на Община Самоков. Конкурсът е организиран от НДФ „13 века България“ и Професионална гимназия по туризъм в Самоков.

В първото издание на конкурса участваха 16 ученици от СУ „Никола Велчев“, Техническа гимназия „Никола Й. Вапцаров“, Професионална гимназия по туризъм  и Профилирана гимназия „Константин Фотинов“. Постъпиха 15 разработки, като една от тях е от авторски колектив, и една ― мултимедийна презентация.

Жури в състав: Румяна Цолова ― литератор, ръководител на проекти в сферата на образованието; Лилия Кинина ― редактор на сайт СамокоВест, и Анна Манова ― главен редактор на медия „Самоков 365“, ще определи наградите, а изпълнителният директор на НДФ „13 века България“ Митко Тодоров ще огласи и връчи на лауреатите, избрани тази година:
Първа награда ― почетна грамота и парична премия в размер от 250 лв.;
Втора награда ― почетна грамота и парична премия в размер от 200 лв.;
Трета награда ― почетна грамота и парична премия в размер от 150 лв.

Специалната церемония по обявяване и връчване на наградите ще се състои в „Сарафската къща“ на 16 май 2018 г. (сряда) от 14.00 ч.