НДФ "13 века България"

НДФ "13 века България"

Начало / Новини / Известни са победителите в конкурса „Признатите непознати самоковци“, 2018, на НДФ „13 века България“ ― „Сарафска къща“, Самоков

Известни са победителите в конкурса „Признатите непознати самоковци“, 2018, на НДФ „13 века България“ ― „Сарафска къща“, Самоков

17.05.2018

Завърши първото издание на конкурса „Признатите непознати самоковци“, организиран от НДФ „13 века България“, със съдействието на Професионална гимназия по туризъм и с участието на училища от Община Самоков.

На 16 май 2018 г. на официална церемония в „Сарафската къща“, тричленното жури с председател г-жа Румяна Цолова ― литератор, ръководител на проекти в сферата на образованието, и членове: Лилия Кинина ― редактор на сайт СамокоВест, и Анна Манова ― главен редактор на медия „Самоков 365“, обяви измежду 16 участници победителите:

Първо място: Елена Жан Несторова ― почетна грамота и парична премия в размер от 250 лв.;
Второ място: Павел Змияров ― почетна грамота и парична премия в размер от 200 лв.;
Трето място: Петър Христов ― почетна грамота и парична премия в размер от 150 лв.

Журито определи и две поощрителни награди на Христина Аличкова, която е писала за двама от самоковците, а в представената от нея и мултимедийна презентация ― за трима, и за групова работа на Йоана Механджийска, Михаела Георгиева и Ивайло Киров.

Изпълнителният директор на НДФ „13 века България“ Митко Тодоров връчи на лауреатите наградите, както и литографии от проекта на Фонда „Река на толерантността“, състоял се в Самоков. На тържеството присъстваха преподаватели, ученици, представители на общинската администрация, интелектуалци, журналисти от всички местни медии и служители от Фонда.

В навечерието на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост Фондът направи дарение, включващо 22 картини от изложбата „Духът на букви и знаци, на ОУ „Митрополит Авксентий Велешки“, Самоков. Дарението прие Елена Дамянова ― заместник-директор по учебната част към училището.

Тази година журито реши разработките на наградените участници в конкурса да бъдат поместени във вестник „Самоков 365“.