НДФ "13 века България"

НДФ "13 века България"

Начало / Новини / Предстои откриване на изложба в Галерия „Гъбенски“ с творби на участниците в Симпозиум „ФОРМА 2018“ на НГПИ „Тревненска школа“

Предстои откриване на изложба в Галерия „Гъбенски“ с творби на участниците в Симпозиум „ФОРМА 2018“ на НГПИ „Тревненска школа“

20.08.2018

Национален дарителски фонд „13 века България“ ― Галерия „Гъбенски“, Национална гимназия за приложни изкуства „Тревненска школа“, Съюз на българските художници и Община Трявна представят изложба с творби на участниците в Симпозиум „ФОРМА 2018“.

Откриване на 25 август 2018 г. от 16:30 ч.
Галерия „Гъбенски“, Трявна
Ул. „П. Р. Славейков“ 47
Експозицията може да се посети до 20 август 2018 г. в дните сряда, четвъртък, петък и неделя от 10:00 до 17:30 ч.
В изложбата са включени произведения на Орфей Миндов, Нено Ненчев, Петко Недялков, Нено Белчев, Павел Църов, Йордан Костов, Галина Динева, Христина Георгиева, Мариана Сърбова, Адриана Сърбова, Даниел Мирчев, Ива Съйкова, Деян Боев, Добрин Атанасов.

     Симпозиумът, който тази година се провежда от 17 до 26 август, е продължение на традиционния пленер от близкото минало, правен в НГПИ „Тревненска школа“ ― „Облог в Трявна“. Той е платформа за разширяване на контактите между авторите и възможност да се докоснат до богатата културна история на Школата и нейната виталност. Същевременно популяризира изкуството в района на „Централен Балкан“ и утвърждава „Тревненска школа“ в съвременен арт център.
Четиринадесет автори ― седем скулптори и седем живописци, общуват в процеса на своята работа, обменят опит и създават произведения, допринасящи за развитието на съвременната живописна и скулптурна форма.

НДФ „13 века България“ като постоянен партньор на НГПИ „Тревненска школа“ всяка година подкрепя финансово провеждането на събитието, а Галерия „Гъбенски“ се предоставя за изложба с творбите на участниците в Симпозиума.