НДФ "13 века България"

НДФ "13 века България"

Начало / Новини / Изложба с творби на участниците в Симпозиум „ФОРМА 2018“ в Галерия „Гъбенски“, Трявна.

Изложба с творби на участниците в Симпозиум „ФОРМА 2018“ в Галерия „Гъбенски“, Трявна.

29.08.2018

На 25 август от 16.30 ч. в галерия „Гъбенски“, гр. Трявна беше открита изложбата „Форма 2018“, осъществена със съдействието на Национален дарителски фонд „13 века България“, НГПИ „Тревненска школа" и Община Трявна.

Изложбата включва творби на участниците в симпозиума „Форма 2018", проведен в базата на НГПИ „Тревненска школа" в Трявна в периода 17 – 26 август 2018 г. Той е съвременното продължение на традиционния пленер от близкото минало „Облог в Трявна”.
Експозицията в галерия „Гъбенски" беше тържествено открита от кмета на Общината Дончо Захариев и директора на НГПИ „Тревненска школа" Орфей Миндов.

Целта на симпозиума е да даде възможност за професионално общуване на авторите в процеса на тяхната творческа дейност, размяна на идеи и опит, обогатяване и повишаване на професионалното им майсторство, както и да стимулира български и чуждестранни художници – да създават произведения, допринасящи за развитието на съвременната живописна и скулптурна форма. Също така да даде възможност на участниците да се докоснат до богатата културна история на Тревненската школа и нейната виталност и да популяризира изкуството в региона на „Централен Балкан” и утвърди НГПИ „Тревненска школа” в съвременен арт център.

Тази година в симпозиума участваха: Орфей Миндов, Нено Ненчев, Петко Недялков, Нено Белчев, Павел Църов, Йордан Костов, Христина Георгиева, Мариана Сърбова, Адриана Сърбова, Ива Съйкова и Деян Боев

Изложбата може да бъде разгледана до 20 септември в дните сряда, четвъртък, петък и неделя от 10:00 до 17:30 ч. Очакваме Ви!