НДФ "13 века България"

НДФ "13 века България"

Начало / Новини / Състоя се Благотворително събитие, в което участват произведения от Четвъртия пленер на виното 2018

Състоя се Благотворително събитие, в което участват произведения от Четвъртия пленер на виното 2018

08.10.2018

На 04 октомври 2018 г. в Комплекс „Свети Никола“ в Сливен се състоя Благотворителен търг с картини от Четвъртия пленер на виното 2018, който се проведе от 19 до 31 юли т. г.  в Етнографски комплекс „Хаджи-Данчови къщи“.

Каузата, за която бяха събраните средства, е с цел  подобряване на градската среда в Сливен, чрез проект Стенопис-графит на тема „Азбука на въображението“. Сред официалните гости бяха кметът на Сливен Стефан Радев и съорганизаторите изпълнителният директор на Фонда Митко Тодоров, Председателят на Фондация „Обществен дарителски фонд – Сливен“ Дора Куршумова и собственикът на Винарска изба „Афузов“ Минчо Афузов. Фондът и тази година като дарител подпомогна инициативата с финансови средства.

НДФ „13 века България“ направи и дарения от книги за библиотечните фондове на Народно читалище „Зора“; Регионалната библиотека „Сава Доброплодни“ и Националната художествена гимназия „Димитър Добрович“ в Сливен. Сред дарените книги са и новоизлезлите монографии от издателската поредица на Фонда „Съвременно българско изкуство. Имена.“. На Профилираната гимназия с преподаване на западни езици „Захарий Стоянов“ бяха дарени принтове, от известния конкурс на Фонда „Духът на букви и знаци“. Ръководителите на надарените институции приеха със задоволство предоставените дарения и изказаха сърдечни благодарности.

Изпълнителният директор на Фонда Митко Тодоров се срещна с кмета на града Стефан Радев и със заместник-кмета по образование и култура Пепа Чиликова, за да обсъдят възможностите за взаимодействие и в перспектива между НДФ „13 века България“ и Общината, свързани с провеждането на различни културни събития в региона, както и включването на ЕК „Хаджи-Данчови къщи“ в културния календар на Общината.