НДФ "13 века България"

НДФ "13 века България"

Начало / Новини / Българската програма на „Радио Ватикана“ ― с наградата „За принос в разпространението на българската култура от българоезична медия в чужбина „13 века България“

Българската програма на „Радио Ватикана“ ― с наградата „За принос в разпространението на българската култура от българоезична медия в чужбина „13 века България“

26.10.2018

Четиринадесетата световна среща на българските медии, която тази година се провежда в столицата на Република Македония ― Скопие, събра редактори и представители на печатни издания и електронни медии, радиа и телевизии от България и света. Срещата под наслов „Медии и памет“ предостави възможността да се разискват теми като „Национална гордост и исторически предразсъдъци“, „Различните лица на патриотизма“, „Бизнес и национален дълг“, „Пропагандата срещу журналистиката“ и др.

Форумът се организира от Българската телеграфна агенция и Асоциацията на българските медии по света. Наградата е учредена през 2013 г. и е достойно признание за усилията на работещите журналисти зад граница за съхраняване и популяризиране на родната култура и дух.

Носителят на наградата за 2018 г. е българската програма „Радио Ватикана“. Отличието, в размер на 2 000 лв., и грамота бяха връчени на редактора на българската програма „Радио Ватикана“ Димитър Ганчев от изпълнителния директор на Национален дарителски фонд „13 века България“ Митко Тодоров.

http://www.bta.bg/bg/gallery/image/5301016