НДФ "13 века България"

НДФ "13 века България"

Начало / Новини / Голям български успех - фото-изложба на тема “Да покажем България в пълния и блясък” - Берлин 3 март

Голям български успех - фото-изложба на тема “Да покажем България в пълния и блясък” - Берлин 3 март

04.03.2008

Националният дарителски фонд “13 века България” очарова Берлин. В присъствието на 1500 гости – духовни и светски лица, посланици, елита на Федерална република Германия, дипломати, депутати от Бундестага, учени, журналисти и много българи, в мраморната зала на посолството ни в Берлин посланик Меглена Плугчиева и вицепрезидентът Ангел Марин откриха подготвената от НДФ “13 века България” фото-изложба на тема “Да покажем България в пълния и блясък”, с две подтеми “История на християнството по българските земи” и “Българският принос към световното наследство”.

След емоционалното му слово, гостите на Българското посолство приветстваха изпълнителния директор на Фонда за прекрасната изложба. Огромни бяха интересът и радостта изразени със сълзи на очи пред олтара от икони и картини представящ българската духовна култура – манастири и обекти в България под закрилата на ЮНЕСКО. Всички се насладиха на мултимедийната презентация показана от г-жа Роза Кондова, експерт-социолог, с над 500 снимки на прекрасни български места. Разгледаха с голям интерес книгите издадени от Фонда.

Словото на изпълнителния директор д-р Тошо Пейков завърши с думите: “Тези прекрасни образи са минали не само през очите, но и през сърцата и душите на всички българи. Чрез своя фотоапарат аз – скромният раб божий ги споделям с всички вас, скъпи гости на българския национален празник. Благодаря Ви и наздраве”.

На 8 април председателят на Народното събрание г-н Георги Пирински ще открие същата изложба в Баварския Бундестаг в Мюнхен, а на 31 май за Кирило-Методиевите дни ще я видят жителите на  град Елванген в Германия.